Akervoorderlaan 13a
2161DP Lisse
0252-21 73 11

Al 30 jaar maken wij diverse speciaal machines voor de bollen- en plantenteelt. Dit altijd in samenwerking met de gebruiker.

Wanneer u ideeën heeft over vernieuwingen of verbeteringen aan uw machine, neem dan contact met ons op; samen met u proberen wij dan de juiste machine te maken.

Bel naar 0252-21 73 11 of stuur een e-mail naar .

Klik hieronder voor informatie over de volgende GERCON producten:

Rooimachine

Deze GERCON plantenrooier is geschikt voor het rooien van vele soorten vaste planten, op praktisch alle grondsoorten.

Kuubkisten rooimachine

Door middel van een hydraulisch stuurbare as/lift is het opraapsysteem direct achter de rooimachine geplaatst. Het resultaat is een compacte plantenrooier die de planten perfect rooit en direct in de kuubkist opvangt.

Werktuigendrager

De zelfrijdende GERCON werktuigendrager is leverbaar in diverse uitvoeringen. Door deze multifunctionele toepassingsmogelijkheden is deze machine inzetbaar voor verschillende werkzaamheden.

Aangedreven wiedeg

Deze GERCON wiedeg is voorzien van een regelbare hydraulische aandrijving die ervoor zorgt dat de wiedegtanden horizontaal bewegen. De werking van deze wiedeg wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd omdat de tanden 3x zoveel afstand afleggen dan bij een conventionele wiedeg.

Schoffelmachine

Deze GERCON schoffelmachine is uitgevoerd met onafhankelijk bewegende schoffels. Dit verbetert de schoffelkwaliteit en maakt het mogelijk om te schoffelen waar stro is gestoken.

Frontschoffelmachine

De Schoffelmachine is uitgevoerd met het unieke GERCON schoffelsysteem en een hydraulische aandrijving. In combinatie met de GERCON fronthef heeft u een compacte schoffelmachine met optimaal zicht op het werk.

Lintzaag

De Gercon dubbel hydraulisch aangedreven lintzaag heeft een degelijke constructie waardoor deze zeer geschikt is voor het maaien door de grond. De 100% centrische aandrijving en verlengde ophanging zorgen voor een rustige loop over het bed met veel zicht op het werk.

Uitdruktafel voor stekplanten

Met de pneumatische uitdruktafel voor stekplanten kunt u door middel van één handeling de stekken snel en met minimale schade uit de stekplaten drukken.

Beddenvlakker

De beddenvlakker is uitgevoerd met een verstelbare schuif, verstelbare (veerbelaste) sleep en grote wielen. Door deze constructie wordt een perfect vlak bed verkregen en een zeer goede markering van de paden. Dit maakt het machinaal strodekken een stuk eenvoudiger.

Speciaalmachines

In 2012 hebben wij een speciale maaimachine afgeleverd aan de Gebr. Alkemade in Lisse. De machine is in opdracht van hen gebouwd en heeft een spoorbreedte van 3.60m, een maaibreedte van 3.20m en is in hoogte verstelbaar van 4cm tot 25cm. Middels vier bakken wordt het gemaaide gewas opgevangen. De elektrische besturing is in samenwerking met Elsto ontwikkeld.

Bakkenlift

Met de GERCON bakkenlift is het niet langer nodig de bakken met bollen op te tillen om de schuimstukken of latten te verwijderen.